Natuurlijke KraamZorg

Natuurlijke KraamZorg gaat verder dan wat kruiden in een badje of in je thee. Hoe ver het gaat, dat is aan jou! 

Wil je all the way, een lotus-bevalling? Top! Dan blijft de placenta met de navelstreng verbonden aan jouw baby. Het voordeel is dat allerlei belangrijke stoffen de placenta nog kunnen verlaten, richting je kleintje en dat al het bloed, wat voor de baby bedoeld is, ook echt naar de baby kan gaan.. Niks niet weggooien van waardevol bloed! Bij een lotus-bevalling wordt de placenta dus niet doorgeknipt!

Denk je nu.. nou ehh dat hoeft niet perse.. dan kun je kiezen voor een halve lotus. Dat betekend dat de baby niet meteen afgenaveld wordt en er tijd wordt gegeven aan de uitwisseling van stoffen tussen je baby en de placenta. Bij een halve lotus wordt de navelstreng binnen 24 uur doorgeknipt.

Het uit laten kloppen van de placenta wordt meer en meer gezien als waardevol. En eigenlijk is het heel logisch. Om meerdere redenen, daarover meer in een Blog.

Wil je liever de navelstreng doorknippen, samen met je partner? Wacht dan tot de navelstreng echt helemaal uitgeklopt en zelfs wit is geworden.

Na je bevalling heb je bloedverlies doordat er een wond zit in de baarmoeder, daar waar de placenta heeft losgelaten. Hoe meer de baarmoeder krimpt naar de oorspronkelijke grootte, hoe kleiner de wond en dus hoe minder het bloedverlies is.

Je vindt in je Natuurlijke Kraampakket diverse pakken kraamverband (bioloisch katoen, chloor en plasticvrij, geen chemische/synthetische stoffen gebruikt tijdens de produktie).
Is het belangrijk dat je een natuurlijke variant kiest? Lees mijn blog maar over Kraamverband en maak jouw keuze.

Om je lichaam te helpen met dit herstel adviseer ik je een compleet kruidenpakket aan, via Indewikkels. In dat pakket zit Frambozenblad, Vrouwenmantel, Kamille, Gudsbloem&Lavendel en een heerlijke Borstvoedingsthee. Deze kruiden helpen je tijdens zwangerschap, kraamtijd en voedingsperiode. 

Naast al deze prachtige produkten is het ook mogelijk een werkelijk prachtig pakket van wollen kleertjes, dekentje en onderleggerte huren! Je kunt zo voordelig kennismaken met wol er of als doorgewinterde wolkenner gebruik van maken!  Zo kun jij je kleintje zorgeloos in wol hullen..  wol en warmte, is mijn doel om echt rust en veiligheid te creĆ«ren voor jou en je baby. 

De beste start, als je het mij vraagt..